برند, ثبت برند

هزینه ثبت برند و مراحل ثبت برند تجاری

ثبت علامت تجاری

ثبت علامت تجاری توسط افراد یا شرکت هایی انجام می شود که در خط تولید یا فروش محصولی فعالیت می کنند. به طور مثال خط تولید لباس های ورزشی را در نظر داشته باشید. کارخانه تولیدی معروفی با بهترین دیزاین ها و مواد اولیه این لباس ها را تولید کرده و می فروشد اما بعد از مدتی فرد کلاهبرداری با استفاده از نام تجاری آن ها محصولات بی کیفیتی به فروش رسانده و اعتبار آن ها را از بین می برد. ثبت علامت در این زمان به مالکان اصلی این خط تولید کمک خواهد کرد تا از فرد کلاهبردار شکایت کنند و بتوانند آبروی شرکت خود را بازگردانند.

در نوع دیگری از ضررهای ناشی از ثبت نکردن برند، احتمال از دست دادن تمام حقوق برند وجود دارد. در مثال بالا اگر بعد از شهرت خط تولید لباس ورزشی مورد نظر، اگر فردی تصمیم به ثبت کردن آن برند بگیرد، احتمال این وجود دارد که فردی که این لباس ها را در اصل طراحی کرده تمام حق خودش در ارتباط با کار خود را از دست بدهد.

 

ثبت نشان تجاری

ثبت نشان تجاری یا لوگو باید همراه با ثبت برند انجام شود. لوگو به تجارت های مختلف کمک می کند تا راحت تر دیده شوند. به دلیل وجود تعداد بی اندازه زیاد محصولات مختلف در بازار و برندهای زیاد، گاهی یادآوری یک نام بسیار سخت است. حتی گاهی مشتری نام برند مورد نظرش را اشتباه به یاد می آورد ولی لوگو حافظه تصویری افراد را هدف قرار می دهد و به یاد آوردن آن به صورت ناخودآگاه انجام می شود. این ویژگی باعث می شود افراد بیشتری محصول مورد نظر را به یاد بسپارند.

 

ثبت برند بین المللی

ثبت برند بین المللی برای ارتقای تجارت لازم خواهد بود. برای صادرات یا واردات محصول حتما باید برند بین المللی داشته باشید تا بتوانید در سایه آن فعالیت های خود را به انجام برسانید. قوانین ثبت کردن برند و نام تجاری به صورت جهانی با توجه به اینکه چه محصولی را در چه کشوری ثبت خواهید کرد، متفاوت خواهد بود. البته سیستم مادرید می تواند به تاجر امکان فعالیت تجاری در هشتاد و پنج کشور را بدهد و در صورت عضویت، نیازی به فرستادن تقاضا به تک تک این کشورها نیست.

 

 

مراحل ثبت برند تجاری

مراحل ثبت برند تجاری با ورود به سایت اداره مالکیت معنوی آغاز می شود. با این کار شما اظهارنامه لازم برای نام تجاری خود پر کرده و اسناد را بارگذاری خواهید کرد. بعد از این مرحله نوبت اطلاع رسانی عمومی در روزنامه است. این مرحله به این دلیل وجود دارد که اگر فردی به هر علتی ادعایی حقوقی در باره برند شما داشت، بتواند ادعای خود را به گوش مسئولین برساند و در صورت امکان آن را ثابت کند. بعد از این مرحله، تایید یا عدم تایید برند را با شما در میان خواهند گذاشت.

اگر تایید شود، باید اطلاعیه دیگری را به چاپ برسانید و بعد از آن مراحل ثبت کردن نام تجاری را کامل کرده اید. البته این چند گام ساده چندین ماه زمان نیاز دارد و متقاضی باید صبر و حوصله لازم را داشته باشد.

 

مالکیت معنوی ثبت برند

مالکیت معنوی ثبت برند جزو مالکیت های صنعتی است و به برندهایی اختصاص می گیرد که به نوعی اختراع یا ایده جدیدی را دربر می گیرند. این نوع مالکیت به شما کمک می کند که بعد از ثبت اختراع، برند یا ایده های خود و تبدیل آن ها به یک موقعیت تجاری، از حقوق خود دفاع کنید و شخص دیگری نتواند حقوق ایده ی شما را به دست آورد.

 

ثبت برند تجاری

ثبت برند تجاری که در ایران با نام های مارک نیز شناخته می شود و در فرهنگ فارسی نام تجاری یا نمانام نیز به آن اطلاق می شود، در واقع نام و لوگوی محصول یا محصولات تولیدی یک شخص یا شرکت می باشد که در مالکیت شخص یا شرکت تولید کننده می باشد و بدون وجود ثبت علامت تجاری قطعا نمی توان به خوبی برای آن بازار یابی نمود و یا به اصل وجودی آن ماهیت بخشید.

رجیستر برند تجاری به تاجر و شرکت او اجازه شناخته شدن خواهد داد. برند را به مشتری ها شما را می شناساند و ثابت می کند که شما با سایر شرکت ها یا تولیدی ها تفاوت دارید. برند یا همان نام تجاری که فرد تاجر برای کالای خودش انتخاب می کند قوانینی دارد که فرد باید رعایت کند که آن ها در ادامه توضیح خواهیم داد.

 

ثبت علائم تجاری

ثبت علائم تجاری از نظر قانونی در بیشتر موارد واجب نیست اما همانگونه که در بالا اخطار دادیم در صورتی که برند خود را ثبت نکرده باشید و مشکلی قانونی ایجاد شود، قانون نمی تواند هیچ کمکی به فرد کند، پس توصیه می شود که برای جلوگیری از مشکلات بعدی، ثبت علائم را قبل از شروع کار تجاری خود انجام دهید.

 

هزینه ثبت برند

هزینه ثبت برند بستگی با انتخاب موسسه خدماتی ثبتی شما متغیر است آشنایی با قوانین ثبت علامت و ویژگی های برند می تواند سبب تسریع درج و تایید علامت و نشان شود.مهم ترین ویژگی های علامتد که در ثبت نشان تجازی باید مد نظر قرار گیرند همواره به این نکته توجه داشته باشید که ثبت لوگو وعلامت به معنای این است که محصول تولیدی شما و خدمات شما از خدمات و محصولات تولیدی توسط رقبایتان متمایز می شود، به همین سبب لوگو شما باید در حوزه ی کسب و کار و محصول تولیدی منحصر به فرد باشد، به عنوان مثال فرض می کنیم که شما تولید کننده ی کفش یا پوشاک هستید، برای ثبت علامت مخصوص خود باید اسمی را انتخاب نمایید که قبلا توسط هیچ تولید کننده ی پوشاک یا کفشی انتخاب نشده باشد.

 

ثبت نام تجاری

ثبت نام تجاری یعنی برند برای مواردی که مسئولیت های عظیمی را ایجاد می کنند واجب است و بدون داشتن برند اجازه تجارت قانونی این نوع کالاها را پیدا نمی کنید. مثلا تولید دارو بدون داشتن نام تجاری، فرد مسئول را روانه زندان خواهد کرد. این قانون محصولاتی که خورده یا نوشیده می شوند و وسایل بهداشتی و آرایشی را هم در بر می گیرد و فرد تاجر را ملزم می کند که ثبت نام تجاری را در این موارد انجام دهد.

 

 

هزینه ثبت لوگو

هزینه ثبت لوگو نیز مانند هزینه ثبت برند با چند عامل مرتبط است. این عوامل در قدم اول در سایت مالکیت معنوی مشخص می شوند. برای اظهارنامه با توجه به این واقعیت که محصول مورد نظر تاجر در چه طبقه ای وجود دارد و همین طور برای ایجاد اطلاعیه های روزنامه باید هزینه هایی را بپردازیم و ثبت نهایی برند آخرین هزینه ای نیست که تاجر مجبور به پرداخت آن است. اگر بعد از چاپ اطلاعیه لوگوی خود در روزنامه، اعتراضی برای آن وجود داشته باشد، هزینه مربوطه برای بررسی این ادعا هم باید پرداخت شود.

 

 

نحوه ثبت برند

نحوه ثبت برند را باید به صورت تک به تک و در مراحل جدا یاد گرفت و اجرا کرد. اسناد لازم باید گردآورده شده و در سایت بارگذاری شوند. در ادامه توضیح بیشتری در مورد مراحل ثبت کردن یک برند می دهیم.

 

مراحل ثبت برند

انتخاب یک نام مناسب که این نام ویژگی های یک برند را مو به مو داشته باشد. به عنوان مثال نام برندینگ نباید نام افراد مشهور و مکان های جغرافیایی معمول و مشهور باشد. برای محصول ایرانی نام لوگو باید پارسی باشد. نام برند باید در انحصار شخص تولید کننده باشد. در مراحل ثبت برند نام نشان و علامت نباید مشابه نام های انتخابی در یک صنف باشد.
استعلام نام برند از سایت های فعال در این حوزه به صورت آنلاین
انتخاب یک لوگوی مناسب که جذاب و مشتری پسند و قابل درک باشد.
تکمیل مدارک برای درج نشان و علامت تجاری : با توجه به اینکه برند شما از نوع حقیقی یا حقوقی می باشد، مدارکی که باید تکمیل شود متفاوت می باشد.
مراحل ثبت علائم به این صورت توصیف می شود: در قدم اول اسمی مناسب که بتواند محصولات تجاری مورد نظر را تعریف کند انتخاب کرده و بعد مطمئن می شوید که این نام قبلا توسط فرد دیگری به کار برده نشده باشد. در این مرحله باید اسم انتخابی را استعلام کنید. اگر نام انتخابی تمام ویژگی های لازم و قوانین را دارا بود، با کامل کردن اسناد لازم در سایت مالکیت معنوی عضو شده و اقدام به ثبت نام تجاری خود می کنید.

توجه کنید که استعلام اسم تجاری باید تخصصی و در سایت مالکیت معنوی انجام شود.

 

 

 

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *