برند

مفهوم برند‌سازی و برندینگ

برند فوری

مفهوم برند‌سازی و برندینگ

می‌توان گفت که برند، یکی از ارزشمندترین دارایی‌های یک کسب و کار است. برند یک نام و نشان اختصاصی است که محصولات یک شرکت را از سایر محصولات مشابه جدا می‌کند. امروزه اهمیت برند به قدری افزایش یافته که می‌توان گفت بخش عمده‌ای از سهم خرید مردم به دلیل نام برند و نشان تجاری محصولات و شرکت‌ها است. برای مثال اگر قصد خرید آبمیوه داشته باشید، آیا حاضرید آبمیوه‌ای را خریداری کنید که روی آن هیچ نام و نشانی نوشته نشده است؟

همان‌طور که می‌بینید، یکی از دلایل بسیار مهم برای ترغیب مشتریان به خرید، برند و نام تجاری است. بنابراین اگر بتوانید برند خود را به مخاطب شناسانده و خود را در ذهن مخاطب جا کنید، در واقع مسیر کسب و کارتان را برای بازاریابی و فروش محصولات هموار کرده‌اید و این یکی از مهم‌ترین دلایل برند سازی کسب و کارها است.

 

تفاوت برندسازی و برندینگ

در واقع برند به معنای تصوری است که مردم از شرکت، سازمان و یا محصول دارند و برندینگ به معنای شکل دادن ذهنیت افراد نسبت به یک برند خاص و بولد کردن ویژگی‌های آن برای ماندگاری در ذهن مخاطب است. تمامی عناصر بصری برند مانند لوگو، فونت، کارت ویزیت، بروشور و بسیاری از ابزارهای دیگر، همگی جزو ابزارهای برندینگ هستند.

به بیان ساده‌تر، برند یک مقصد است و برندینگ، استراتژی رسیدن به این مقصد.

 

مزایای برند سازی بر کسب و کار

امروزه برندینگ یکی از ضروریات و اصول مهم در فعالیت حرفه‌ای هر شرکتی به حساب می‌آید و نمی‌توان اهمیت آن را در پیشرفت و دیده شدن شرکت‌ها نادیده گرفت. برندسازی کسب و کارها و به خصوص برندسازی کسب و کار کوچک به قدری مهم است که بسیاری از کسب و کارهای نوپا به دلیل ناچیز شمردن اهمیت این فعالیت‌ها، محکوم به شکست شده‌اند. برندینگ کسب و کار مزایای زیادی دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

– اعتماد مشتریان را نسبت به شما بیشتر می‌کند.

– منجر به بازاریابی و فروش بیشتر برای شرکت شما خواهد شد.

– داشتن برند قوی کسب و کارتان را معتبر می‌کند.

– وفاداری مشتریان را افزایش می‌دهد.

 

استراتژی‌های ساخت برند

منظور از استراتژی ساخت برند، یک برنامه بلند مدت است که به شما کمک خواهد کرد تا محصول خود را به مخاطب شناسانده و آن در ذهن مخاطب ثبت کنید. در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا به بررسی 10 مورد از اصول، قواعد و دستورالعمل‌های برندسازی بپردازیم.

 

– برند را به خوبی برای مخاطب تعریف کنید.

برند باید به گونه‌ای باشد که با دیدن آن، مخاطب دقیقا به یاد همان چیزی بیفتد که شما می‌خواهید. بنابراین در ابتدا باید محصول یا خدمات خود را بررسی کرده و برای ایجاد برند به این فکر کنید که می‌خواهید مخاطب با دیدن برند شما به یاد چه چیزی بیفتد.

 

– هدف کسب و کار خود را مشخص کنید.

هدف شما از کسب و کار بسیار مهم است. در واقع چیزی که منجر به تمایز شما از سایر شرکت‌ها می‌شود، هدف شما است. ابتدا هدف کسب و کارتان را مشخص کنید و بعد برای ماندگاری در ذهن مخاطب از آن اهداف بهره بگیرید.

 

– مخاطبان هدف خود را بشناسید.

یکی از مهم‌ترین مراحل برندسازی، شناخت مخاطبان هدف است. برای اینکه بتوانید استراتژی برندسازی کسب و کار خود را تعیین کنید، باید مخاطبان خود را بشناسید. شناخت مخاطبان باعث می‌شود یک استراتژی خوب و مناسب برای برندینگ خود داشته باشید و جایگاه خود را در بازار و میان رقبا پیدا کنید.

 

– از برندهای بزرگ کپی‌برداری نکنید.

توجه داشته باشید که شرکت‌های بزرگ برای رسیدن به این جایگاه راهی طولانی را پیموده‌اند و شما نمی‌توانید با کپی کردن برند آن‌ها یک شبه به همان موفقیت دست پیدا کنید. نوآور و جسور باشید، برند مختص کسب و کارتان را ایجاد کرده و برای پیشرفت و توسعه آن تلاش کنید.

 

– برند خود را در قالب‌های مختلف به مشتری نشان دهید.

سعی کنید برند خود را در قالب‌های مختلف به مشتری نشان دهید و برای این کار از روش‌های گوناگون استفاده کنید. اینکه مخاطب، برند شما را علاوه بر اینکه روی محصولتان می‌بیند، در جاهای دیگر مانند شبکه‌های مجازی، فضای اینترنت، تبلیغات پوستری و غیره مشاهده کند، باعث می‌شود اعتماد مخاطب به شما بیشتر شده و در نتیجه به مشتری وفادار و دائمی شما تبدیل شود.

 

– یک لوگو مناسب طراحی کنید.

نوع لوگو کسب و کار شما در برندسازی کسب و کارتان بسیار اهمیت دارد. توجه داشته باشید که لوگو همان چیزی است که مخاطب آن را می‌بیند و باید به گونه‌ای باشد که با دیدن آن به یاد شرکت شما و محصولاتتان بیفتد. بنابراین در طراحی لوگو دقت کافی داشته باشید و از رنگ‌ها و نقش‌هایی استفاده کنید که معرف خوبی برای کسب و کار و خدمات شما باشند.

 

– وب سایت طراحی کنید.

یکی از مهم‌ترین راه‌هایی که به برندسازی کسب و کار شما کمک می‌کند، راه‌اندازی یک وب‌سایت است. با راه‌اندازی وب‌سایت و قرار دادن محتوای کاربرپسند در آن، می‌توانید مخاطبان را به سمت خود جذب کرده و برند خود را به آن‌ها بشناسانید. این کار علاوه بر اینکه منجر می‌شود تعداد بیشتری از مخاطبان شما را بشناسند، اعتماد آن‌ها را نیز نسبت به برند شما بیشتر می‌کند.

 

– برای برند خود تگ‌لاین داشته باشید.

یکی دیگر از عناصر بسیار مهم برای برندسازی کسب و کار، استفاده از تگ‌لاین است. تگ‌لاین در واقع عبارت یا جمله‌ای کوتاه و ماندگار است که کسب و کار شما را معرفی می‌کند. توجه داشته باشید که نباید تگ‌لاین را با شعار اشتباه بگیرید؛ چراکه شعارها جملاتی تبلیغاتی هستند که بعد از مدتی فراموش می‌شوند، اما تگ لاین‌ها عباراتی ماندگار هستند که نام تجاری شما را در قالب جملاتی کوتاه و به ‌یادماندنی بیان می‌کنند.

 

– بازار را تحلیل کنید.

یکی از روش‌های برندسازی کسب و کار، تحلیل بازار است. تحلیل بازار و شناسایی نقاط قوت و ضعف رقبا باعث می‌شود تا با نقاط ضعف رقیبان خود آشنا شده و با استفاده درست از نقاط ضعف آن‌ها، برندینگ کسب و کار خود را انجام دهید تا شاهد توسعه حوزه کاری خود باشید.

 

– وفاداران خود را بشناسید.

شناخت افرادی که نسبت به برند شما وفادار هستند و حمایت کردن از آن‌ها باعث می‌شود تا شما را به دوستان و آشنایان خود معرفی کرده و به نوعی سفیر برند شما باشند. این کار به برندسازی کسب و کارتان کمک کرده و باعث ترویج حس وفاداری در مشتریان شما خواهد شد.

 

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *