برند, فروش برند

فروش برند؛ برند را بهتر بشناسیم

برند فوری

برند چیست

به زبان ساده، برند مجموعه‌ای از مؤلفه‌ها و مشخصه‌هایی است که در ذهن مخاطبین از نهادی خاص ایجاد می‌شود. به عنوان مثال وقتی سخن از برند کوکاکولا به میان بیاید، نشانه‌ها و مشخصات خاصی به خاطرمان می‌آید که کوکاکولا را از سایر نوشابه‌های موجود در بازار متمایز می‌کند. برندینگ روش و استراتژی‌ای است که یک شخص حقیقی یا حقوقی را به واسطه تجربیات و ارتباطاتش مطرح می‌کند. برند یک محصول هویت آن محصول را تشکیل می‌دهد و سبب ایجاد انتظارات و توقعاتی در ذهن مخاطب یا خریدار محصول می‌شود. همچنین برند یک علامت تجاری است که از استفاده از آن توسط دیگران جلوگیری می‌کند.

 

تاریخچه برندینگ

یکی از بهترین و جذاب‌ترین روش‌های شناخت بیشتر یک موضوع، بررسی تاریخچه و سرگذشت شکل گیری آن است. برندینگ همواره در طول تاریخ به ایجاد تمایز بین محصولات و خدمات گوناگون به کار گرفته شده است و کاربرد و شیوه کار آن در طول سالیان دراز تغییرات زیادی داشته است.

اولین استفاده برنامه ریزی شده از آن به دوران پیش از میلاد مسیح برمی‌گردد. تجار و بازرگانان آن دوره برای معرفی و شناسایی محصولات و خدمات خود بین رقبا در بازارهای مختلف از برند سازی استفاده می‌کردند. برند در آن زمان به معنا و کاربرد امروزی استفاده نمی‌شده بلکه ابزاری برای نمایش محصولات یا دارایی‌های بازرگانان بوده است.

 

چرا سرمایه‌گذاری روی برندینگ بسیار مهم است؟

 

افزایش اعتبار شرکت:

یک برند قدرتمند و موفق باعث می‌شود تا شرکت مورد نظر اعتماد و توجه مشتریان را به سوی خود جلب کند. مشتریان و متقاضیان همواره تمایل به خرید یا همکاری با شرکتی دارند که توجه و اهمیت خاصی را برای محصولات خود قائل است در نتیجه می‌توان پیشبینی کرد که برندینگ قوی سبب می‌شود تا شرکت عملکرد موفقیت آمیزی در بازار داشته باشد.

 

افزایش ارزش:

سرمایه گذاری و موفقیت در برند سازی، افزایش ارزش برند را به دنبال دارد. یک برند قدرتمند توانایی جذب مشتریان جدید و افزایش علاقه‌مندی مشتریان سابق و تبدیل آن‌ها به مشتریان همیشگی را دارد. مشتریان وفادار نیز با بازتاب مثبت از یک برند به دیگران، می‌توانند باعث افزایش اعتبار و شبکه مشتریان آن شوند. مشتری وفادار در اصطلاح به مشتری‌ای گفته می‌شود که از خرید محصولی با برندی بجز برند مدنظرش واهمه دارد و از آن استقبال نمی‌کند.

 

تفکر استراتژیک و هدفمند:

برندینگ این فرصت را برای کسب و کارها ایجاد می‌کند که بتوانند در مورد استراتژی‌های کسب و کار خود به صورت منظم و دقیق فکر کنند و برنامه ریزی‌های لازم را انجام دهند. برنامه ریزی دقیق و هدفمند و ذهن خلاق ستون‌های ساخت یک برند قدرتمند هستند.

 

افزایش بازدهی سرمایه گذاری:

برند سازی موفق سبب شناخت بیشتر آن توسط مردم و مشتریان می‌شود؛ پس از جذب مشتریان با ارائه قیمت‌های مناسب، امکان افزایش قیمت درخواستی برای محصولات و خدمات پدید می‌آید. عموم مردم علاقمندی خاصی به استفاده از محصولات یا خدمات ارائه شده از سوی برندی موفق و مشهور هستند.

 

تمایز و یونیک شدن در بین رقبا:

امروزه در هر حوزه‌ای کسب و کارهای فراوانی وجود دارند که در بازار با یکدیگر رقابت می‌کنند؛ برند سازی این امکان را به شما می‌دهد که نام شرکت خود را از سایر رقبا متمایز کنید. با بخشیدن شخصیت مختص به یک برند، مشتریان اعتماد بیشتری نسبت به آن شرکت پیدا می‌کنند و علاقه به دنبال کردن محصولات و خدمات آن شرکت در مشتریان ایجاد می‌شود.

 

سرمایه گذاری اصولی و هدفمند:

ساخت یک برند شاخص و موفق، سختی‌های خاص خود را نیز به دنبال دارد! باید استراتژی و تفکراتی که در راستای پیشبرد اهداف شرکت دنبال می‌کنید، با دقت و تفکر بیشتری برگزینید. چرا که یک سرمایه گذاری ناموفق باعث می‌شود تا به نام و اعتبار برند ضربه و لطمه وارد شود. همچنین تمامی فعالیت‌های شرکت باید در راستای هدفی خاص باشند و از سرمایه گذاری‌های بی هدف و نابجا جلوگیری شود. همچنین هدفمند بودن فعالیت‌های شرکت این امکان را به شما می‌دهد تا از انرژی و زمان خود بهترین استفاده ممکن را بکنید.

 

چگونه یک برند قدرتمند بسازیم؟

1.هدفمند بودن اقدامات: برای هر اقدامی مهمترین مبحث، هدف است. باید هدف کسب و کار خود را مشخص کرده و در راستای محقق کردن آن اهداف قدم بردارید. این اهداف می‌توانند مادی یا معنوی باشند.

2.ارزش‌های محصولات و رقابت مناسب با رقبا: تفکر خلاق باعث می‌شود تا با ارائه برخی ویژگی‌ها مشتریان ترغیب به خرید محصولات یا خدمات شرکت شما شوند. این ویژگی‌ها باعث می‌شوند تا برند شما از سایر رقبا متمایز شود. به عنوان مثال در بحث پوشاک، باید بررسی شود که البسه تولیدی چه ارزش‌هایی را به مشتریان القا می‌کند.

3.شناخت درست مشتریان هدف: با وجود شناخت و درک درستی از تفکر و احساسات مشتریان می‌توانید در کسب و کار خود و برندسازی موفق‌تر ظاهر شوید. تولید و تغییرات محصولات باید با توجه به علاقمندی مخاطبان رخ دهد تا سبب افزایش علاقمندی مشتریان و جلب اعتماد آن‌ها به برند شود.

4.ساخت و تکامل شخصیت برند: برای راحت‌تر شدن موضوع، شخصیت برند را همچون شخصیت یک انسان فرض کنید، حالا سعی کنید تاهمواره در راستای افزایش صفات خوب و ویژگی‌های درست شخصیت برندتان کوشا باشید تا علاقمندی مشتریان نسبت به این برند افزایش یابد.

5.سخت کوشی و ثابت قدم بودن در این مسیر: لازمه موفقیت در هر مسیری سخت کوشی و استمرار مداوم است. بر روی ارزش‌های خلق شده توسط برند خود استوار بمانید تا شخصیت محکم و باثباتی از برند شما در اذهان عمومی بر جای بماند.

 

 

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *