ثبت برند

برند پوشاک خود را ثبت کنید

مراحل ثبت برند لباس

مراحل ثبت برند لباس

ثبت برند لباس برای یک تولید کننده از موضوعات اساسی به شمار می رود. حقوقی ناشی از ثبت برند لباس برای مالک آن استفاده انحصاری از برند یا لوگوی ثبت شده را در پی دارد. در صورتی که برند لباس برای تولید کننده ای به ثبت رسید، هرگونه استفاده از برند لباس توسط شخص دیگری غیر از مالک ممنوع بوده و تنها در صورت اجازه مالک ممکن است.

 

شرایط ثبت برند لباس

ثبت برند لباس فقط در صورت وجود شرایط قانونی زیر قابل تحقق است:

برند لباس باید بتواند لباسهای یک مجموعه را از محصولات شرکت های دیگر متمایز سازد. در نتیجه برند هایی که مشابه با علائم دیگر تولید کنندگان دیگر باشند، چنانچه موجب اشتباه گرفتن لباس با لباس شرکت دیگری شود، قابل ثبت نیستند.
برند لباس نباید با اخلاق حسنه، نظم عمومی و یا موازین شرعی متناقض باشد.
برندی که برای لباس، تقاضای ثبت آن شده نباید دقیقاً یا نسبتاً مشابه با پرچم، نشان نظامی، یا سایر نشان های مملکتی دولت های خارجی یا کنوانسیون های بین المللی باشد.
لوگو و برند نباید مصرف کننده را نسبت به مبداء مکانی که محصول از آنجا می آید گمراه کند.
لوگو و برند نباید به صورت گمراه کننده ای مشابه با علامت کالایی باشد که با همان نام یا ویژگی در ایران معروف باشد.
استفاده از برند و نشان مزبور بدون اجازه مالک آن ممنوع خواهد بود.
مدت اعتبار ثبت برند و لوگو در تهران ده سال خواهد بود و این مدت قابل تمدید است.

 

راهنمای ثبت برند لباس

در روش حضوری ثبتِ برند مطابق با ماده ۳۳ قانون ثبت اختراعات، طرحهای صنعتی ، علائم تجاری و دیگر محصولات تولیدی باید به موجب اظهارنامه انجام گیرد. باید فهرستی که نام لباسها، اجناس و خدماتی که برند یا لوگو برای آنها ثبت می شود به اظهارنامه ثبت برند پوشاک ضمیمه گردد. اظهارنامه با ضمائم آن باید به اداره مالکیت معنوی تقدیم شود. این اداره از تشکیلات زیر نظر سازمان اسناد و املاک کشور است. ثبت برندِ لباس منوط به پرداخت هزینه ای تحت عنوان حق الثبت است که باید توسط متقاضی پرداخت شود. شیوه پرداخت حق الثبت در هر کدام از دو شیوه حضوری و غیر حضوری متفاوت است. کسی که اظهارنامه ثبت برند لباس را تقدیم کرده است، تا پیش از ثبت آن می تواند از درخواست خود صرف نظر کرده و تقاضای استرداد آن را داشته باشد.

اداره مالکیت معنوی اظهارنامه را بررسی می کند و در صورتی که شرایط و موارد قانونی فراهم بود، صدور آگهی ثبت برند لباس را اجازه می دهد. پس از این برند مزبور در ضمن اساسنامه شرکت تولیدی لباس یک نوبت در روزنامه رسمی آگهی می شود. در صورتی که معارضی پیدا نشد اداره مالکیت معنوی برند لباس را در دفتر مخصوص ثبت می کند.

مدارک ثبت برند لباس

ثبت برند لباس علاوه بر شیوه حضوری به صورت برخط نیز ممکن است. برای این کار باید به سامانه اداره مالکیت معنوی به نشانه ipm.ssaa.ir وارد شد. بعد از ثبت نام باید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور در پروفایل خود وارد شد. برای انجام این کار به صورت آنلاین، باید هزینه ثبت علامت تجاری را در درگاه اینترنتی اداره مالکیت معنوی پرداخت نمود.

مدت زمان ثبت برند چنانچه شرایط قانونی آن فراهم باشد، در فاصله ۱ تا ۲ ماه بعد از ثبت تقاضای علامت تجاری در اداره مالکیت معنوی صورت می گیرد. این کار مستلزم تکمیل اظهارنامه ثبت علامت تجاری به یکی از طرق حضوری و غیر حضوری است. شایان توجه است که علاوه بر برند و لوگو که معمولاً با طراحی اشکال هندسی، تصاویر ترکیبی و دیگر نقشها و نگار ها انتخاب می شوند، به موجب قانون ثبت، حتی نام تجاری را نیز می توان در اداره مالکیت معنوی به ثبت رساند.

 

هزینه ثبت برند لباس

هزینه ثبت بر حسب این که میزان سرمایه اولیه شرکت تولید کننده لباس چقدر باشد ممکن است متفاوت باشد. مبلغ مذکور حسب مورد برای اقدامات مختلف از پنجاه هزار تومان برای ثبت یک برگه اظهارنامه، تا سه میلیون تومان برای دادخواست ابطال برند لباس ثبت شده تغییر می کند.

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *