برند

برندسازی برای کسب و کا‌رهای کوچک‌

برندسازی برای کسب و کا‌رهای کوچک‌

برندینگ روشی برای تعریف کسب و کار برای خودتان، تیم‌تان و مخاطب‌های خارجی‌تان است. برندینگ را “هویت” کسب و کار نیز می‌نامید. اما تنها با فهمیدن این نکته که برند در بردارنده‌ی هسته‌ی مرکزی کسب و کار و ارزش آن نیز هست، نه فقط ظاهر آن. امروزه مشتریان کسب و کارها بسیار باهوش هستند. به گونه‌ای که می‌توانند از روش‌های بسیاری استفاده کنند و تلاش‌های شرکت‌ها را برای بهتر کردن، تغییر دادن و یا جذاب کردن روش‌های فروش رصد نمایند. وقتی مشتریان از نظر احساسی با برند ارتباط برقرار کنند باعث فروش بیشتر و برجسته شدن برند خواهند شد، زیرا ارزش و باورهای یک برند را به اشتراک می‌گذارند. در برندسازی کسب و کا‌رهای کوچک نکات زیر را در نظر داشته باشید:

 

هویت برند خود را تعریف کنید

برندسازی کسب و کا‌ر فقط چسباندن یک لوگو روی وب سایت‌تان نیست، بلکه نشانه هویت شما به عنوان یک شرکت، ارزش‌ها و رسالت شما، نحوه رفتار شما با مشتریانتان و در نهایت ظواهر و دارایی‌های عینی شماست.

در نتیجه قبل از این که با قدم‌های تاکتیکی‌تر به سمت استراتژی برندینگ خود (مثل طراحی لوگو) حرکت کنید باید وقت بگذارید تا دقیقا مشخص کنید که به عنوان یک شرکت چه کسی هستید و یا به عبارتی دیگر هویت برندتان را تعریف کنید.

مراحل انجام این فرایند به شرح زیر است:

 

ببینید مشتریان هدف شما چه کسانی هستند؟

مشاغل کوچک زیادی هستند که آنقدر تمرکزشان را روی اینکه چه کسی هستند و چه نوع محصولات و خدماتی ارائه می‌دهند گذاشته‌اند که به کلی فراموش کرده‌اند این محصولات را به چه کسانی می‌خواهند بفروشند؟! در نتیجه کسب و کارشان با شکست مواجه می‌شود. زمانی را برای مشخص کردن مشتری ایده‌آل خود اختصاص دهید. اینکه چه کسانی هستند؟ چند ساله هستند؟ چقدر درآمد و چه تحصیلاتی دارند؟ آیا عمدتاً یک جنس هستند (خانم یا آقا؟)

آنها دقیقاً با چه شرکت‌هایی و چرا کار می‌کنند؟ چه چیزی برایشان مهم دارد؟ چه موقع از محصول یا خدمات شما استفاده می‌کنند؟ و چرا به آن نیاز دارند؟

وقتی می‌دانید بازار هدف شما چه کسی است می‌توانید از آن برای هدایت استراتژی برند‌تان استفاده کنید و نتیجه نهایی برندی خواهد بود که با مشتریان مورد نظرتان ارتباط برقرار می‌کند.این یعنی یک مرحله برندسازی خوب!

 

POD (سس مخصوص برند) خود را بسازید

اهمیتی ندارد که کسب و کار شما چیست. قطعاً شرکت‌های دیگری هم کاری مانند شما انجام می‌دهند. پس اگر میخواهید تجارت شما متفاوت باشد باید بدانید چه چیزی باعث برجسته شدن می‌شود. نکته‌ای که باعث تفاوت بین شما با رقبا می‌شود نقطه تفاوت یا POD (Point Of Difference) نامیده می‌شود. POD شما همان چیزی است که شما را خاص می‌کند و باعث می‌شود مشتری شرکت شما را در مقابل رقبا انتخاب کند، بنابراین باید به هر بخشی از استراتژی برندتان تزریق شود.

برای مثال اگر شرکت شما مک‌دونالد بزرگ باشد POD شما سس مخصوصتان است. این چیزی است که شرکت شما را منحصر به فرد و خاص می‌کند.

 

کاری که دارید انجام می‌دهید را شفاف ‌سازی کنید

شما مایلید برندتان متمایز باشد اما اگر می‌خواهید موثرترین استراتژی برندسازی را داشته باشید باید در واقع ببینید چه کاری در صنعت شما موثر است و چه کاری نیست. از رقبای خود و کاری که انجام می‌دهند اطلاعاتی به دست آورید. واضح است که نمی‌خواهید برندسازی رقیبان خود را بدزدید یا از بین ببرید، پس از برندهای صنایعی استفاده کنید که با تجارت شما مرتبط است و بر این اساس هویت برندتان را بسازید.

 

تصوری از برندسازی کسب و کا‌ر خود داشته باشید

این مرحله از برندسازی کسب و کار‌ به همان اندازه که برای مشاغل بزرگ ضروری است برای کسب و کار شما نیز دارای اهمیت است.

در اینجا مواردی وجود دارد که برای ایجاد ظاهر برندتان به آن نیاز پیدا می‌کنید:

راهنمای سبک برند

قبل از شروع طراحی مهم است که جزئیات استراتژی طراحی خود مانند پالت رنگ، فونت و بایدها و نبایدهای طرح را بیابید. راهنمای ثبت برند راهی عالی برای سازماندهی جزئیات طراحی و راهی مطمئن برای این است که شما، طراح‌تان و هر شخص دیگری که روی برند شما کار می‌کند در همان صفحه‌ی آدرس برند شما باشد.

لوگو

چهره شرکت شماست و اولین چیزی است که اکثر مشتریان در هنگام مواجهه با برند شما مشاهده می‌کنند. این آیتم بیشترین ارتباط را با تجارت شما خواهد داشت. لوگو باید اولین چیزی باشد که طراحی می‌کنید چون به عنوان نقطه پرش برای سایر تصاویر دیگر (مانند وب سایت و کارت ویزیت) عمل می‌کند.

کارت ویزیت

اگر صاحب تجارتی هستید قطعا به کارت ویزیت نیاز دارید و طراحی آن باید با لوگو و سایر ویژوال ها مطابقت داشته باشد.

وب سایت

وب سایت شما مثل یک قطعه دیجیتال از املاک و دارایی‌های شماست. وقتی افراد از وب سایت شما بازدید می‌کنند ظاهر و حالت‌های آن، باید با بقیه بخش‌های شما همخوانی داشته باشد. مهم‌ترین چیزی که باید به خاطر داشته باشید صرف نظر از اینکه مشتری کجا با برند شما روبرو می‌شود، خواه با دیدن لوگو، وب سایت یا بررسی یکی از محصولاتتان در یک فروشگاه، ظاهر و احساس و طراحی باید مطابقت داشته باشند.

 

خود را مانند یک متخصص موضوع با محتوای مناسب جا بیندازید

به عنوان یک کسب و کار کوچک ممکن است بودجه تبلیغاتی زیادی نداشته باشید اما خوشبختانه برای اینکه خودتان را در معرض افراد مناسب قرار دهید نیاز به هزینه‌های زیاد در تبلیغات ندارید. یک روش بهتر، آسان‌تر و مقرون به صرفه‌تر برای معروف کردن شما وجود دارد و آن بازاریابی محتوایی است.

بازاریابی محتوا در بسیاری از سطح‌ها کارآمد است. اول، این فرصت را به شما می‌دهد تا تخصص خود را در صنعت‌تان به رخ بکشید. با جا انداختن یا تثبیت خود به عنوان یک منبع تخصصی مسائل، مخاطبانتان به شما اعتماد می‌کنند و وقتی‌که زمان انتخاب یک شرکت برای تجارت فرا می‌رسد، قطعاً آن شرکت شما خواهید بود.

حتی اگر مبلغ ناچیزی هزینه کنید کارتان راه می‌افتد. رمز موفقیت در استفاده از محتوا به عنوان استراتژی تجارت ایجاد محتوای مناسب است. ببینید مشتریانتان از شما چه سوالاتی می‌پرسند و سپس محتوایی بسازید که به این سوالات پاسخ دهد.

 

به دنبال فرصت هایی برای شراکت باشید

مردم مایلند با برند‌هایی که به آنها اعتماد دارند همکاری کنند، اما اگر یک برند جدید هستید ایجاد این اعتماد بسیار وقت‌گیر است. با این حال یک روش مناسب برای سرعت بخشیدن به این روند وجود دارد. به دنبال فرصتی برای شراکت با برند‌هایی باشید که مشتریان مورد نظرتان با آنها کار می‌کنند. اگر مشتریانتان از طریق یک برند قابل اعتماد معرفی شوند، به شما نیز اعتماد خواهند کرد و تجارتتان ارتقا می‌یابد. کلید موفقیت این استراتژی پیدا کردن تجارتی با مخاطبان مشابه ولی غیررقابتی است!

تمام این شرکت‌ها مخاطبانی که شما می‌خواهید را دارند اما هیچ کدام از آنها رقیب مستقیمی نیستند و همین باعث می‌شود تمایل بیشتری برای همکاری با شما داشته باشند.

 

برای مشتریان خود یک ابرقهرمان باشید

اگر واقعا می‌خواهید در بازار رقابتی امروز منحصر به فرد باشید، باید حرف و عملتان یکی باشد. برند شما چیزی بیش از یک لوگو، یک استراتژی بازاریابی و یا جلب توجه مشتریان است، در واقع در مورد کاری است که هنگام ارتباط با مشتریان انجام می‌دهید. اعتبار شما و صحبتی که پشت سر برند شما مطرح می‌شود مهم‌ترین بخش برندسازی کسب و کار‌ شماست. نکته‌ای که باید در نظر بگیرید این است که بخش خدمت به مشتریان از هر تعامل یا دپارتمانی مهمتر است. اگر واقعاً می‌خواهید خدمت به مشتریان اولویت اولتان باشد بدون توجه به اینکه چگونه، چه موقع و چرا با برند شما ارتباط برقرار ‌کرده‌اند باید یک تجربه مداوم مثبت را برای آنها فراهم کنید. به دنبال فرصتی برای بهبود تجربه مشتری در تجارت خود باشید.

 

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *