برند

چگونه کسب و کار خود را به یک برند تبدیل کنیم؟

برند چیست؟

برند یک ویژگی یا مجموعه‌ای از ویژگی‌ها است که یک سازمان یا شرکت را از دیگر سازمان‌ها یا شرکت‌ها متمایز می‌کند. یک برند تجاری معمولاً شامل یک نام، نشان، لوگو یا نماد، طرح، لحن برند و موارد دیگر است. همچنین به تجربه کلی مشتری هنگام تعامل با یک کسب‌و‌کار به عنوان خریدار، مشتری، دنبال‌کننده رسانه‌های اجتماعی یا عابری ساده اشاره دارد.

 

برندسازی چیست؟

فرآیند تحقیق، توسعه و به‌کارگیری ویژگی‌های متمایز یا مجموعه‌ای از ویژگی‌ها در سازمان شما است تا مصرف‌کنندگان بتوانند برند شما را با محصولات یا خدمات شما مرتبط کنند. برندسازی به کسب‌و‌کار شما هویتی فراتر از محصول یا خدمات و به مصرف‌کنندگان چیزی برای ارتباط با محصول ارائه می‌دهد. برندسازی کسب‌وکار شما را به‌ یادماندنی می‌کند. در واقع این چهره شرکت شما است که به مصرف‌کنندگان کمک می‌کند تا کسب‌ و‌ کار شما را در هر رسانه‌ای بشناسند.

 

اصول برند سازی چیست؟

آگاهی از برند: آگاهی از برند به میزان آشنایی عموم مردم و مخاطبان هدف با برند اشاره دارد.
توسعه برند: توسعه برند زمانی است که شرکت‌ها برند خود را “توسعه” می‌دهند تا محصولات جدید را در صنایع و بازارهای جدید توسعه دهند.
هویت برند: هویت برند شخصیت کسب‌و‌کار و قولی است که به مشتریان خود می‌دهید. این چیزی است که مشتریان پس از تعامل با برند به دست می‌آورند.
مدیریت برند: مدیریت برند به فرایند ایجاد و حفظ برند اشاره دارد و شامل مدیریت عناصر ملموس برند (راهنمای سبک، بسته‌بندی، پالت رنگ و…) و عناصر ناملموس (چگونه توسط مخاطبان و مشتریان درک می‌شود) است.
شناخت برند: شناخت برند نشان می‌دهد چگونه یک مصرف‌کننده (به طور ایده‌آل در بین مخاطبان مورد نظر) می‌تواند بدون مشاهده برند از طریق لوگو، برچسب، بسته‌بندی یا تبلیغات، برند شما را تشخیص داده و شناسایی کند.
اعتماد به برند: اعتماد برند به این معناست که مشتریان به شدت به برند شما باور دارند.
ارزش‌گذاری برند: ارزش‌گذاری برند عبارت است از ارزش تجاری برند شما که از درک، شناخت و اعتماد مصرف‌کننده ناشی می‌شود. این مفهوم با ارزش ویژه برند همراه است.

 

 

چگونه یک برند تجاری موفق ایجاد کنیم؟

تفاوت بین محصول یا خدمات عمومی (یا بدون برند) و برند این است که محصول اولیه به دلایل منطقی به عنوان مثال، کیفیت قابل قبول، قیمت مناسب و… خریداری می‌شوند و مورد دوم به دلایل احساسی خریداری می‌شوند. به‌عنوان مثال، باعث می‌شود احساس خوبی داشته باشم و به دلایل عاطفی که زمینه‌ساز خریدهای تجاری است، برندها می‌توانند قیمت بالاتری نسبت به محصولات و خدمات یکسان؛ اما بدون برند داشته باشند. در نتیجه، اکثر کارآفرینان و سازمان‌ها به دنبال ایجاد برند هستند.

 

برندسازی آن شامل چه مواردی است؟

مخاطبان هدف‌تان را مشخص کنید: اگر برند شما با مخاطبان‌تان مطابقت نداشته باشد، به آگاهی، شناخت، اعتماد و درآمد منجر نمی‌شود.
هدف برند خود را کشف کنید و توسعه دهید: برندهای قوی و موفق هدف مشخصی دارند. مجموعه‌ای از ارزش‌های تعریف‌شده، یک فلسفه، یک اصل راهنما و یا یا یک جمله که برای کسانی که این ارزش‌ها را دارند جذاب است.
برای برندتان استراتژی ایجاد کنید: یک استراتژی برند می‌تواند به شما کمک کند و باعث شود برند شما به سمت موفقیت و شناخته شدن حرکت کند.
یک روایت/داستان تجاری جذاب ایجاد کنید: داستان‌ها بیش از برقراری ارتباط، آشنایی و اعتماد ایجاد می‌کنند، احساسات را برمی‌انگیزند، به طرز شگفت‌آوری در انتقال ایده‌های پیچیده و انتزاعی کارآمد هستند و مردم داستان‌ها را راحت‌تر از خواندن سایر اطلاعات آموخته‌شده بازگو می‌کنند.هویت برند خود را ایجاد کنید: شما باید مخاطبان هدف خود، شعارتان و ویژگی‌های منحصر به فردی که کسب‌‌وکار شما را تشکیل می‌دهند، درک کنید. هویت برند یک نقطه شروع و یک ظرف خالی است و قدرت و ارزش برند تجاری بستگی به این دارد که در طول زمان با چه برداشت‌ها و ارتباطاتی از آن استفاده می‌کنید.
لحن برند خود را پیدا کنید: نحوه ارتباط شما با بازار هدف شما بخشی از اصول برندسازی شما محسوب می‌شود. شما می‌خواهید لحن برندی را تعریف کنید که با مخاطبان شما ارتباط برقرار کرده و طنین‌انداز شود در غیر این صورت مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *